понеділок, 18 квітня 2016 р.

18/04/2016 Природа, куховарство, досліди

Вже певний період шукали приміщення під свій проект. Хотілось окремий будинок, але знайшли офіс з величеньким двором.
І сьогодні вирішили юридичні питання та почали обживатися.
Запланували 3 активності: природознавство з посадкою м'яти, куховарство з приготуванням обіду з гречки з сиром, дослід з гасінням соди.

Природа. Розмовляли як розмножуються рослини, яку частину з яких рослин ми їмо, що ми їмо не з насінням (моркву, картоплю, цибулю...). Знайти коріння м'яти не вдалося, тому садили полуниці та цибулю (цибулю, щоб їсти та щоб побачити квітку цибулі і отримати насіння). Першим ділом ходили по грунт. Коли висипали землю у ящик, діти кілька хвилин стояли та дивились - що з цим робити далі? Подумали, отримали підказки та почали працювати:



Втикати цибулю було простіше та веселіше. В результаті маємо такий город:

Куховарство. Кожного дня діти будуть вчитись щось готувати. Сьогодні на обід у нас гречка з сиром. Приблизно сказали скільки взяти гречки, сиру. Забули про сіль, масло (згадали про нього під час їжі). Програма приготування була простою, адже користувалися мультиваркою (поки каша готувалась, вони пограли у Каркасон). Як тільки поремонтують плиту, будемо готувати на ній. Побачили, що 300 грамів сирої гречки забагато на 4-х.


Досліди. Класика зацікавлення хімією - дослід з "гасінням соди". Поспілкувалися на тему про вулкани, чому вони виникають і де. Пошукали місце, де можна зробити гору для виверження, обійшли територію, знайшли кілька кущиків полуниці, Ілля полазив по паркану і зрозуміли, що потрібні ключі від ще одних воріт, що ведуть до лісу. Прийшли на місце, з якого почали обхід і там хлопці робили гору.

Після самого досліду дітвора бавилась землею.


Перший день пройшов грайливо-пізнавально. Мами написали список, що ще треба докупити/принести. І план на наступну зустріч.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар