субота, 27 серпня 2016 р.

Тиждень 1 (22, 27/08). Цікавинки дня

Школярі повернулися з канікул. Загалом, кожен відпочивав у своєму режимі, але й мали один спільний табір під Львовом, де прожили тиждень разом.

Зустріч почали зі спільного перегляду мультфільму "Кубо: легенда самурая"
 Кожен побачив у ньому щось своє. Це і обговорювали опісля - що вчить цей мультфільм (у кожного своя версія), що нового та цікавого було. Зачепили тему президентів-королів, вбивств високопосадовців та закінчили самогубствами (коли розмовляєш з дітьми хто знає куди тема може зайти).
Щоб згадати, як тримати ручку, діти описували, що найбільше сподобалось у мультфільмі:
 На обід для Артема та Олі була нова страва, та, що Ілля обожнює - кабачковий суп. Артем спочатку думав, що не сподобається, але готував. Коли ж на суп був на столі з кунжутом, а поруч манили сир та сухарики, апетит зіграв свою роль. Всі все з'їли, сказали, що готуватимуть це ще.
Хлопчаки мали час на бульбашкові досліди: намагалися створити квадратну бульбашку. І у них це вийшло! Треба буде повторити, але з більшим кубом та тетраедром.



У п'ятницю вирішили трохи оновити територію, на якій проводимо час - пофарбувати столи та лавки у бесідках, де навчаємось на повітрі.
Хлопці зробили лінійку з мотузки, обміряли поверхні, знайшли загальну площу, яку потрібно було пофарбувати (от і знадобились знання з математики за 3-й клас):
Разом з'їздили у магазин, купили фарбу і почали роботи:
Теоретично, фарби мало б вистачити на все, але, чи то розбавляти її потрібно було (хоч в інструкції цього й не було), чи то не правильно написано на упаковці, але вистачило на 2 столи та лавку. Ще одну банку фарби докупимо, і завершимо розпочате.

Мали сьогодні в гостях Марину, яка цікавиться навчанням для доньки, що через рік буде йти в перший клас. Дівчинку у звичайну школу вона не хоче віддавати, а шукає варіанти (і має ще одну родичку з тим же питанням). Ми, зі свого боку, можемо запропонувати місце для організації 0-го класу і перспективу :) Потрібна лише компанія охочих.

Ще раз зверну увагу, хоч школа і знаходиться у Гостомелі (юридично), але більше охоплює Бучу Лісову та Ірпінь (виїзд на Гостомель), адже знаходиться поруч з межею Ірпеня/Бучі/Гостомеля.

У суботу, 3 вересня, з 10 до 13 плануємо зробити день відкритих дверей. Запрошуємо подивитись як і чим ми живемо.
Обіцяємо теплий прийом, чай з солодощами. Дітям додатково - досліди, настільні ігри, ліпку з пластиліну чи орігамі, пограти у ігри у дворі (якщо погода дозволить).

Немає коментарів:

Дописати коментар