пʼятниця, 27 травня 2016 р.

25-26/05 Цікавинки дня

Після певної перерви знову зібралися, щоб продовжити досліди.
Рослинки майже всі живуть: один з п'яти листочків фіалки згнив, 2 листочки пожовкли, інші 2 почуваються більш-менш нормально; крес-салат та кріп витягнулися та пожовтіли - потрібно було частіше поливати; полунички вже величенькі, через тиждень-два можна буде ласувати першими ягодами.
Продовжуємо вивчати правила гри "Каркасон" - спостерігати, планувати, закріплювати додавання/множення. Грали обидва дні. У середу самими простими правилами, у четвер додали собори та таверни. Стали трішки більше прораховувати, адже з'явився нова умова - більше балів, або взагалі нічого.
Готували на обід улюблений салат Іллі - варені яйця, зелена цибуля (вирощена хлопцями), огірок, сметана+майонез. Вчилися готувати яйця (13 хвилин, після варки у холодну воду), згадали як перевіряти, чи свіже яйце, яйця яких птахів чи тварин можна їсти.
Коли стих дощ, продовжили досліджувати мильні бульбашки.
Завдання 1 - помістити квітку в середину бульбашки. Спочатку спробували обоє, потім Артем подав ідею, яка мала спрацювати, але у нього не виходила, у Іллі з певного разу вийшло. Через кільканадцять спроб вийшло і у Артема, який вже хотів закинути цю справу, адже у Іллі вийшло. При надування бульбашки воронкою, важко зробити кульку, адже мильний розчин тягнеться за воронкою та лопається, а не відривається та формується кулька. Але терпіння і спокій долають це.
Завдання 2 - надути кульку у кульці. Тут теж важливий спокій, часто вітер руйнував, але у хлопців виходило. Складність задачі у тому, що якщо внутрішня кулька торкається зовнішньої, то вони з'єднуються між собою у гратку. Пробували робили 3-х вкладену бульбашку, але не вийшло.
Завдання 3 - "витягнути" кульку у циліндр. Яка форма?
Та просто надування кульок - розміром побільше:
чи ускладнюємо - величезну з квіткою в середині:
Гра - один надуває, а інший здуває, хто швидше? У того, що здуває, виходило швидше :)

У середу прийшли до школу з дощем, поки грали у Каркасон та готували, дощ притих, вийшло сонечко, і час дослідів на вулиці було спекотно. По обіді хлопці вийшли на вулицю ловити пух з тополь, навіть дощ, що починався, не спиняв їх. Вже запропонувала взяти парасольку, Артем погодився, але Іллі було і так добре. І коли дощ пішов сильний, зайшли у приміщення. Мало наловили тополиного пуху, але щасливі від біганини.
У четвер грали "Вгадай хто" англійською - повторювання форм розповідного та питального речення у Present simple. Чудова гра для закріплення.
Також партія в Каркасон, та обід з макаронів з сиром та салату - згадали, як шинкується капуста.

Зараз буде місяць канікул, а потім з новими ідеями та ентузіазмом продовжимо.

Немає коментарів:

Дописати коментар