пʼятниця, 21 жовтня 2016 р.

Тиждень 8 (17, 19/10). Цікавинки дня

У середу (26/10/2016) після обіду (з 13:00) запрошуємо до себе гостей - приходьте, буде весело.
Реєстрація за тел. 066-7-607-207, або у приватні повідомлення на адресу curious.school.ua@gmail.com

Цей тиждень у Артема був навчальним у звичайній школі (сподіваюсь, це останній), то ж зустрічі були не на повний день, а лише після обіду.
Хоч по графіку понеділка була англійська, але після обіду мозок працює у іншому темпі, то ж, вирішили її викреслити із задач. То ж почали з "Як це працює. СУ-26М".

Це спортивно-пілотажний літак, який створений у СРСР як військовий, але у результаті він став всесвітньо-відомим спортивним засобом. Цей апарат може переносити дуже високі навантаження (до 12g - робоче), але пілотам це не легко дається. Спробували швидко приземлятися з висоти столу і відчуття запам'ятовували (навантаження у 1g).
Розмовляли про шторки у носі, аеродинаміку, чому ніс літака саме такої форми. Писали - як складне складається з простого. Чи то тема була дуже складна, чи вже не той час (біля 15 години), але творчість зовсім не йшла. Не могли висловити ідею. Обоє "вхопилися" за Лего, але розвинути думку не вдавалось. В результаті, Артем закінчив до підвечірку, а Ілля писав дома наступного дня.
Готували макарони з ковбасою та овочами. Була ідея зробити макарони по-флотські, але саме того дня на ринку не було м'яса. То ж, замінили ковбасою і дуже вдало вийшло. Лише макарони варто було готувати довше, ніж написано на пачці.
У середу, після досвіду понеділка, всі заняття з письмом відмінили. Займались частиною бізнесу - пересаджували фіалки. Залишилось 3 листочка, які в сукупності мали 10 діточок, що хотіли рости окремо.
Зробили дірочки у коробочках

розділили фіалки

просунули фітілі
засипали керамзит та грунт
розсадили рослинки
додали укорінювач у перший полив, налили розчин у тару для поливу та розставили на віконце, поближче до сонця
Учні мають таку плантацію-поповнення.
Прибирання теж лягає на плечі найменших. Артем підмітав, а потім обоє мили стіл.
Дуже багато було енергії - пішли прогулятися до річки Бучанки. Поспостерігали за осінньою природою, подивились на качок, хлопці поганяли.
Розмовляли як працює гребля, навіщо зроблена.
По приходу почали грати у Ticket to the Ride. Europe (Юля, дякую за цю версію, обіцяю повернути цілою та неушкодженою). Шукали потрібні міста, почали будувати маршрути.
На швидку руку приготували перекус - бутерброди з помідорами та плавленим сиром.
 Ілля обожнює розтягувати сир.
Посмакувавши, побігли на айкідо. А гра залишилась чекати наступного тижня. Ми обов'язково до тебе повернемось.
До зустрічі! Наступного тижня плануємо повні дні.

Немає коментарів:

Дописати коментар